Ελληνικά

Γιόγκα Νίντρα σε Δέκα ΓλώσσεςΝα προτείνετε μια διόρθωση, επιλέξετε μια συγκεκριμένη λέξη ή ένα μπλοκ κειμένου

στοίχοι Francesco Gabbani Occidentali's Karma στα ελληνικά

Την πρώτη φορά που άκουσα για το γιόγκα νίντρα ήταν στα Κανάρια Νησιά που έμεινα για λίγα χρόνια, στο νησί του Φουερτεβεντούρα. Ήταν η Sally Goldfinger που μου μίλησε για το γιόγκα νίντρα σαν ένας τρόπος χαλάρωσης και διαλογισμού.

Αρα αγόρασα το CD της και άρχησα να ακουώ τακτικά το γιόγκα νίντρα σαν ένας τρόπος να φύγω από τον κόσμο. Όταν κάνουμε γιόγκα νίντρα, που σημαίνει ο ύπνος της ένωσης, είμαστε ξαπλωμένοι ανάσκελα αλλά ακούμε συμβουλές ότι δεν πρέπει να αποκοιμηθούμε και να μην αλλάξουμε στάση κατά την διάρκεια της άσκησης. Από εμπερεία, έχω μάθει ότι δεν πειράζει αν αποκοιμάμαι.  Kαι πολλές φορές ακουώ το γιόγκα νίντρα επίτηδες να αποκοιμηθώ. Επίσης συμβαίνει κάμια φορά δεν άλλαζω στάση κατά την διάρκεια της άσκησης, αλλά άλλες φόρες άλλαζω την στάση μου για τον άλφα ή βήτα λόγο. Κατά την γνώμη μου, δεν πείραζει τόσο πολύ, επειδή στο τέλος είμαι σχεδόν πάντα ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα μετά από το γιόγκα νίντρα.

 Γιόγκα Νίντρα στο YouTube

Ύστερα από κάποια χρόνια κάνοντας το γιόγκα νίντρα της Sally, αποφάσησα ότι κάμια φορά δεν ήθελα να ασχολούμαι με το γιόγκα νίντρα για 50 ολόκληρα λεπτά. Κάμια φορά δεν έχω πολύ χρόνο στην διάθεσή μου. Ετσι λοιπόν, ξεκίνησα να ψάχνω για το γιόγκα νίντρα στο YouTube, που υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία βίντεο σε διάφορες διάρκειες.  Αμέσως πήρα χαμπάρι ότι άλλο πλεονέκτημα με το γιόγκα νίντρα στο YouTube ήταν ότι θα μπορούσα ν’ακουω την άσκηση σε διάφορες γλώσσες. Στο YouTube έχω ακούσει το γιόγκα νίντρα στις εξής γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ισπανικά, ιταλικά, μανταρινέζικα, ολλανδικά, πορτογαλλικά, και σουηδικά. Θα ήθελα πάρα πολύ ν’ακουώ γιόγκα νίντρα στα νορβηγικά αλλά προς το παρόν δεν το έχω βρει. Μπορεί να υχογράψω εγώ ένα γιόγκα νίντρα στο μελλόν στα νορβηγηκά. Ποιός ξέρει; Επίσης θα ήθελα το γιόγκα νίντρα στα καταλανικά μια μέρα, κάτι που μπορώ να κάνω στο μέλλον. Ακόμη καλύτερα θα ήταν να ακούμε το γιόγκα νίντρα από φωνές στα καταλανικά και νορβηγικά από αυτούς που μιλάνε τις γλώσσες σαν μητρικές γλώσσες.

Το ότι μπορόυμε να κάνουμε γιόγκα νίντρα σε διάφορες γλώσσες βοηθάει να μάθουμε καινούργιες λέξεις στις γλώσσες που μαθαίνουμε. Η ιδέα με το γιόγκα νίντρα είναι να χαλαρώσουμε το ολόκληρό μας σώμα κάνοντας ένα ταξίδι σε όλα τα μέρη των σώματών μας. Ξεκινάμε με το δέξι μέρος του σώματος, και χαλαρώνουμε τον αντίχειρα και μετά χαλαρώνουμε το αριστερό μέρος του σώματος. Στο τέλος έχουμε χαλαρώσει όλο το σώμα και συγκεντρώνουμε σε μια ευχή που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Σε πολλές εκδοχές του γιόγκα νίντρα ξεκινάμε και τελειώνουμε με μια ευχή και η χαλάρωση του σώματος γίνεται ενδιάμεσα.

Σχεδόν πάντα νοιώθω πολύ πιο χαλαρώς μετά από την πρακτική του γιόγκα νίντρα. Όταν έχω αϋπνια, που ευχτηχώς δεν έχω συχνά, το γιόγκα νίντρα με βοηθαεί να αποκοιμάμαι. Επίσης, όταν έχω άγνκος, το γιόγκα νίντρα είναι μια μεγάλη βοήθεια.

Στο YouTube, μπρούμε να βρούμε το γιόγκα νίντρα με μουσική και δίχως μουσικής. Νοιώθω ότι η μουσική έπρεπε να μην είναι πολύ δυνατό με σχέση με την φώνη του αφηγτή.

Άλλο που μ’αρέσει με τις γλώσσες και το YouTube, είναι ότι μπορούμε να βρούμε παρά πολλά βίντεο σε πολλές γλώσσες. Ετσι λοιπόν μπορώ επίσης να ακουλωθώ ασκήσεις γιόγκα και ταϊ τσι σε διάφορες γλώσσες, κάτι που με βοηθάει να κάνω πρακτική στις γλώσσες ενώ ταυτόχρονα κάνω κάτι καλό για την υγεία μου.

Στο YouTube, έχω βρει γιόγκα νίντρα σε διάρκεις από δεκά λεπτά. Η συλλογή εδώ κάτω έχει πολλά βίντεο που είναι περίπου 15-20 λεπτά διάρκειας.  

Γιόγκα νίντρα στα αγγλικά:

Γιόγκα νίντρα στα ελληνικά:

 

 

Γιόγκα νίντρα στα ιταλικά:

 

Γιόγκα νίντρα στα γαλλικά:

Γιόγκα νίντρα στα γερμανικά:

 

Γιόγκα νίντρα στα ισπανικά:

 

 

Γιόγκα νίντρα στα μανταρινέζικα:

 

Γιόγκα νίντρα στα ολλανδικά:

 

Γιόγκα νίντρα στα πορτογαλικά:

 

Γιόγκα νίντρα στα σουηδικά:

 

Και σήμερα ανακάλυψα το γιόγκα νίντρα στα ρώσσικα:

Εχετε ξανάκουσει για το γιόγκα νίντρα; Τι εμπερεία έχετε με το γιόγκα νίντρα; Πως ασθάνετε όταν κάνετε το γιόγκα νίντρα σε μια άλλη γλώσσα;

Μιλάτε καλύτερα ελληνικά από μένα; Κάνε έναν λογαριασμό στο Yozzi για να αφήστε ένα σχόλιο.

Yozzi είναι μια καινούργια ιστοσελίδα. Ο Δημήτρης, ο υδρήτης του Yozzi ψάχνει για ένα τεστ γρκουπ με άτομα που θέλουνε να γράφουν μπλόγκ σε διάφορες γλώσσες, και όχι ιδαιέτερα στην καλύτερη γλώσσα τους. Αν ενδιαφέρεστε, σας παρακαλώ να μπείτε σε επαφή.

Κάνετε μια πρόταση
Close suggestion window?No suggestions found for this article

About the author

Dimitris

Add Comment

Click here to post a comment

Login

Existing Users Log In
 Remember Me  

Register

New User Registration
*Required field