Ελληνικά

Επανεξέταση της εφαρμογής HemingwayΝα προτείνετε μια διόρθωση, επιλέξετε μια συγκεκριμένη λέξη ή ένα μπλοκ κειμένου

Hemingway app review in Greek

Γράφω κείμενα στα αγγλικά για το Rype. Προς το παρόν δέχτηκαν πάνω από 12 άρθρα που έχω γράψει. Ξαφνικά όμως, το τελευταίο άρθρο μου δεν ήταν αρκετά καλά. Μου είπαν ότι ήμουν πολύλογος. Έτσι ήταν δύσκολο για άλλους να διαβάσει. Μου πρότεινε το Hemingway App.

‘Αρα, κατέβασα την εφαρμογή και από την στιγμή που είδα το άρθρο μου ξανά, κατάλαβα ότι μπορούσα να το βελτιώσω. Το επίπεδο του αναγνώστη θα ήταν στην 12η τάξη. Δηλαδή το κείμενο θα ήταν εύκολα να διαβάσει μόνο για αυτούς που έχουν τελειώσει το λύκειο.

Με την εφαρμογή, κατάφερα να γράψω ένα πιο καθαρό άρθρο που ήταν κατανοητό για κάποιον που είναι στην όγδοη τάξη. Πως; Η εφαρμογή Hemingway χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο με παράγοντες που μας λέει όταν βρίσκει την παθητική φωνή, επίρρημα, και πολυλογία.

Hemingway App: Μόνο για τα αγγλικά – Δεν ύπαρχει στα ελληνικά

Δυστυχώς δεν δουλεύει για τα ελληνικά. Δουλεύει μόνο στα αγγλικά. Ενώ αν προσπαθείς με άλλη γλώσσα με λατινικά γράμματα, θα δεις ότι καταλαβαίνει πάντως την πολυλογία, αλλά όχι την χρήση της παθητικής φωνής ή των επιρρημάτων.

Θα δεις εδώ, στα αγγλικά ένα άρθρο που έγραψα στα αγγλικά στο θέμα του χιούμορ σε διάφορες γλώσσες. Ουσιαστικά είναι το ίδιο άρθρο δυο φορές. Το άρθρο από πάνω είναι μετά από το Hemingway app και το άρθρο από κάτω είναι πριν.

 

how does the Hemingway app work?

Βλέπεις τα στατιστικά επίσης. Πρώτα, το άρθρο ήταν πιο μακρές με λιγότερες φράσεις επειδή χρησιμοποιούσα πολλές λέξεις ανά φράση. Το γαλάζιο είναι για τα επιρρήματα. Από ότι έχω καταλάβει, την εφαρμογή προτείνει γύρω σε ένα επίρρημα για κάθε 100 λέξεις το πολύ πολύ. Και το ίδιο με την παθητική φωνή, που βλέπουμε σε πράσινο. Το ροζ εμφανίζεται όταν χρησιμοποιούμε μια φράση αλλά υπάρχει ένας πιο απλός τρόπος να λέμε το ίδιο πράγμα με λιγότερες λέξεις. Το κίτρινο εμφανίζεται όταν μια φράση είναι δύσκολη να καταλάβουμε. Το πορτοκαλί-καφετί σημαίνει ότι μια φράση είναι πολύ δύσκολη να καταλάβει κανείς.

Για την ελληνική ορθογραφία

Ωραία να ήταν να δημιουργήσουμε μια εφαρμογή Hemingway για την ελληνική γλώσσα. Προς το παρόν έχω ακούσει ότι υπάρχουν τρόποι μεσώ του Chrome, Firefox, Internet Explorer και Opera, να μας βοηθάμε με την ορθογραφία μας.  Υπάρχει και την δυνατότητα να ελέγχει την ορθογραφία μέσω του GMail. Στο Pages του Apple μπορώ να ελέγχω την ορθογραφία και την γραμματική σε πολλές γλώσσες. Αλλά φανερά όχι ακόμη στα ελληνικά. Με Yozzi, επίσης μπορούμε να γράψουμε άρθρα και μοιραστούμε τα άρθρα με το κοινό έτσι ώστε να ψάξουμε βοήθεια από τους άλλους. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλά αν δεν μεγάλωσες στην Ελλάδα ή στην Κύπρο.

Γράφετε ελληνικά καλύτερα από μένα; Αφήστε ένα σχόλιο. Στο Yozzi μπορείτε να συμμετέχετε σε συνεντεύξεις και να στείλετε άρθρα σε διάφορες γλώσσες προκειμένου να κάνετε πρακτική. ΄Αλλοι μπορούν να αφήσουν σχόλιο να μας βοηθάνε να βελτιωθούμε στο γραπτό λόγο. Να μπείτε σε επαφή με τον Δημήτρη, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.

Κάνετε μια πρόταση
Close suggestion window?No suggestions found for this article

About the author

Dimitris

Add Comment

Click here to post a comment

Login

Existing Users Log In
 Remember Me  

Register

New User Registration
*Required field