Ελληνικά

Πώς να αναπτύξετε την προσωπική δικτύωσηΝα προτείνετε μια διόρθωση, επιλέξετε μια συγκεκριμένη λέξη ή ένα μπλοκ κειμένου

Relationship building, source of business opportunity and future prospects

Τρία άτομα στη Βρετανία, η Katy Roberts, η Kush Dilland και ο Gordon MacPherson μιλάνε για το πώς να αναπτύξουμε την προσωπική δικτύωση, σε ‘ενα από τα webinar του Talmix, για όσους ενδιαφέρουν να δουλεύουν ως ανεξάρτατοι σύμβουλοι.

Όταν θέλουμε να δημιουργούμε ένα δίκτιο, μας βοηθάει να ξέρουμε τι μπορούμε να προσφέρομε στους άλλους. Η Katy Roberts από το Talmix, σε αυτό το βίντεο μιλαεί με δυο επισκέπτες (Gordon MacPherson & Kush Dilland) για θέματα οπώς επαγγελματικές σκέσεις και εμπορικές ευκαιρίες.

Εδώ κάτω είναι η ουσία της συνομιλιάς στα ελληνικά:

Gordon:

Είναι οι σκέσεις. Και η ιστοσελίδα, και το LinkedIn, και η παρουσία μας σε συνέδρεια. Είναι πιο πολύ να βοηθούμε τους άλλους πρώτα. Μετά οι άλλοι έρχονται σε μας όταν υπάρχει κάτι που μπορούμε να βοηθάμε εμείς.

Katy:

Για αυτούς που φεύγουν από την δουλειά για να γίνουν σύμβουλοι, τι μπορούν να κάνουν; Ο Γκόρνταν λεεί ότι πρόκεται να δημιουργούμε μια μάρκα. Χρησιμοποίουμε μια μάρκα και μετά να κάνει μια ιστοσελίδα. Μαζί με την μάρκα έχουμε τις αξίες μας.

Kush: για πολλούς υπάρχει φόβος για το να είναι συμβουλος. Κάνε το ‘ελβατορ πιτς’ (αστραπιαίο πλασάρισμα) για το ασανσέρ. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι με αυτό που κάνουμε. Ρίξε μια ματιά στις επαφές μας 1) ιδικοί και συναδελφοί 2) υπερεσίες…είμαστε οι πελάτες τους 3) και αυτοί που μπορεί να είναι πελάτες μας.

Katy: Τι κάνουμε όταν το δίκτυό μας ένα στάσιμο;

Kush: Κάλη ερώτηση. Εχούμε το LinkedIn, το Facebook, το Twitter…και ξεκινάμε με πληροφορίες για να λέμε αυτά που νομίζουμε τελευταία. Να μοιραστούμε ένα άρθρο. Οτάν κάποιος μπορεί να έχει δουλειά για μας, πάρε τηλέφωνο και πάρε ένα κάφε μαζί.  Οτάν είμασται χαρούμενοι, οι άλλοι μας θυμούνται πιο πολύ. Προσφέρει την ιδέα να γράφουμε άρθρα κάθε μέρα, και να τουιτάρει κάθε μέρα.

Gordon: Το θέμα είναι διαρκώς. Μια με δυο φορές την εβδομάδα φτάνει. Τελευταία τα βίντεο είναι επιτελισματικά.

Katy: Πρέπει να σκεφτούμε κάθε μέρα για το πως μπορούμε να βοηθάμε τους άλλους. Και να κάνουμε ‘thought leadership’: πρωτοπορία της σκέψης.

Kush: Τι είναι ‘thought leadership’…είναι εκεί που διχνούμε αυτό που νομίζουμε είναι το μέλλον… τι ιδέας εχούμε εμείς για κάποιο θέμα; τι εμπερείες έχουμε πανώ σε αυτό το θέμα; Μπορούμε εμείς να βοηθάμε άλλους να ξέρουμε για το πως μπορούμε εμείς να προσφέρουμε μια βοηθεία; Οταν μιλάμε με κάποιους, μπρέπει να είμαστε από αυτούς που βοηθάμε αλλούς με τους ειδικούς. Ετσι λοιπόν είμαστε στην πιάτσα.

Gordon: να γινόμαστε εθελοντές προκειμένου να έχουμε καινούργιες επαφές. Ωρες ώρες μας βοηθαεί να βρούμε καινούργιες επαφές και ευκαιρίες. Οταν είμαστε στα κοινωνικά μέσα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την μάρκα μας.

Kush: πρέπει να είμαστε ένα μέρος τις συνήθειες μας, και μετά θα μας βοηθαεί την δική μας αυτοπεποίθηση. Πρέπει να έχουμε μια νησίδα, ή κόγχη.

Katy: Δεν μπορούμε να είμαστε το παν για το παν.

O Gordon και η Kush είναι στο LinkedIn και διαθέσιμοι να μπουν σε επαφή για όποιους θέλουν να συνδεθούν. Θέλει χρόνο να δημιουργούμε και να διατηρούμε το δίκτυό μας, αλλά με το χρόνο και υπομονή θα έχουμε επιτυχία και καινούργιες ευκαιρίες από τους επαφές μας.

Κάνετε μια πρόταση
Close suggestion window?No suggestions found for this article

About the author

Dimitris

Add Comment

Click here to post a comment

Login

Existing Users Log In
 Remember Me  

Register

New User Registration
*Required field