Norsk

A til Å, Norge: instruksjoner for brukÅ foreslå en korreksjon Vennligst Logg inn

lærer norsk

 

DIMITRIS: Hei hei Camilla. Gratulerer med nye boka din som du skrev på italiensk. Dalla A alla Å, Norvegia: istruzioni per l’uso. Takk også for å delta i intervjuet.   Vi har også intervjuet med deg på italiensk, men ikke alltid med de sammen spørsmålene. I blogget ditt,  skriver du mest på italiensk og noe ganger på engelsk. Hva tenker du om å skrive bloggs av og til på norsk?

 

CAMILLA: Jeg vet ikke om norske folk ville finne interessant en blogg om seg selv. Kanskje kan jeg prøve å oversette noen innlegg og se om de har suksess!

 

DIMITRIS Når bodde du i Norge?

 

CAMILLA Jeg flyttet til Norge i 2012, og jeg har bodd der til 2015

DIMITRIS Du har bodd i begge to byene, Oslo og Bergen ikke sant? Hva tenker du om forskjellen     mellom Norges største to byene?

 

CAMILLA Ja, sant. Da var jeg i Bergen alle fortalte meg “ikke gå til Oslo, er det fryktelig!”. Bergen er en nydelig by, der er historie og tradisjon, og naturen er fantastisk. Oslo er flerkulturelt , pulserende , det er en by som gjør sin egen historie nå. Jeg likte dem begge, men jeg må si, jeg elsker de mindre byene jeg har besøkt fra sør til nord, som Kristiansand og Tromsø

 

DIMITRIS Hva har du gjort for å lære norsk?

 

CAMILLA: Jeg deltok på et norsk språkkurs fra grunnleggende til middels nivå på Folkeuniversitetet i Bergen.

 

DIMITRIS Gjør du taktisk noe for å beholde norskkunnskapen din?

 

CAMILLA Jeg prøver å trene med noen norske venner som bor i Italia. Jeg sender dem e-post, og de rette mine feil. Jeg tilbrakte juleferien i Tromsø, vert av en norsk familie: det har vært en svært intensiv norsk språkkurs!

 

DIMITRIS På bloggen din på italiensk, skrev du om artikkelen fra Knut Olav Åmås i Aftenposten.   Var noen av tabutemaer en overraskelse for deg? Hadde du trøbbel å snakke med nordmenn over et av disse temaer eller andre?

 

CAMILLA Denne artikkelen var veldig interessant, det gjør meg oppdage noen tabu jeg har ikke ansett som kvinner uten barn tilstand og misbruk av antidepressiva som blir farlig som narkotika. En av denne tabu prøvde jeg å snakke om er norsk minoritetet. Jeg jobbet i en barnehage hvor norske barn var et mindretall: de fleste av dem prøver å endre BHG etter noen uker, men jeg kunne ikke finne en forelder som åpent innrømmer grunnen.

 

DIMITRIS Tenker du å bo i Norge i framtiden?

 

CAMILLA Med to bøker nettopp publisert, er min nåværende i Italia. Jeg trenger å være her for å reklamere dem og for å skape grunnlag for en fremtid som forfatter. Jeg er sikker på at min kjærlighetshistorie med Norge er ikke ferdig ennå. Jeg vil dra til Oslo i slutten av Mai for å presentere boken min for å presentere boken min Dalla A alla Å, Norvegia istruzioni per l’uso. Tittelen kan oversettes som “Fra A til Å. Norge: bruksanvisningen”. Jeg håper å være tilbake snart med en ny skriftlig prosjekt

 

DIMITRIS Hva var tre vanskeligste øyeblikkene for deg i Norge?

 

CAMILLA 1) da jeg ankom i Bergen og innså engelsk var ikke nok til å finne en jobb

2) Når restauranten jeg jobbet for en måned stengt akkurat den dagen det måtte betale lønnen min og mine sparepenger var nesten null

3) Hele tiden jeg ta et fly og jeg forlater Norge: jeg alltid lover å være tilbake snart

 

DIMITRIS Hva var tre beste øyeblikkene for deg i Norge?

 

CAMILLA 1) den første 17 mai sammen med Trollskogen barnehage i Stavanger, alle feiringer med barn så morsomt med sang og spill og pølser!

2) Da kom jeg til mitt nye hus i Oslo, det var en mørk kald januar natt og mine romkamerater, alle norske jenter, ventet på meg med boller i ovnen.

3) Sommer cruise i Geirangerfjorden som var den siste turen med min far. Han også elsket Norge.

 

DIMITRIS Hvordan har Norge transformert deg nå at du er tilbake i Italia?

 

CAMILLA Norge gjorde meg mer selvstendig, lærte meg at det er godt å være alene, noen ganger. Norge hjelpe meg også til å huske hvor viktig er kontakten med naturen, uansett vær. Og selvfølgelig Norge har vært en stor inspirasjonskilde for meg å skrive!

 

DIMITRIS Har du noen minne fra norsk pop culture film, musikk, TV eller noe som du liker best?

 

CAMILLA Jeg har vært i publikum av et TV-show som jeg tror det ble kalt Tornkvistklubben: det var morsomt og en veldig god norsk lytter trening. Noe jeg fant veldig merkelig om norsk underholdning er det interesse om Eurovision. Jeg har aldri hørt om det før, i Italia er ikke så populært!

 

DIMITRIS Hvor er favoriter steder dine i Norge? Restauranter, pubs, og steder for å gå på tur?

 

CAMILLA Siste året har jeg vært så heldig at jeg kunne se midnattssolen i Lofoten og nordlyset i Tromsø: jeg tror begge er virkelig fantastisk!

Jeg elsket også området i Stavanger: fra turen til Preikestolen til de store hvite strendene i Jæren. Snakker om mat den beste restauranten med utsikt har jeg vært på er Frognerseteren kafé, på siste stopp av T.bane 1 retning vest i Oslo. Hvis du vil smake den beste øl du trenger å gå nordover til Tromsø og drikke et godt glass Mack på Ølhallen!

 

DIMITRIS Har du noe andre ting som du vil gjerne dele med besøkende til nettsiden?

 

CAMILLA Jeg vil bare si, nok en gang, takk Norge. Takk til alle de snille norske folk jeg møtte i løpet av disse årene. Som jeg sa i den italienske intervjuet: stopper ikke utforske, oppdage andre kulturer og dele dine erfaringer. Det er en universell forslag!

 

DIMITRIS Tusen takk!

 

CAMILLA: Bare hyggelig!


Du kan lese intervjuet med Camilla på italiensk også.


 

Snakker du norsk bedre en oss?  Vennligst logg-inn å korrigere noe feil på artikkelen.  Tusen takk!

Komme med et forslag
Close suggestion window?No suggestions found for this article

About the author

Dimitris

Add Comment

Click here to post a comment

Login

Existing Users Log In
 Remember Me  

Register

New User Registration
*Required field