Norsk

Hvordan lærer jeg norsk og hvordan kan mann skrive bedre på norskÅ foreslå en korreksjon Vennligst Logg inn

lærer norsk

Hvordan kan innvandrerne lære å skrive bedre på norsk? I denne artikkelen skal jeg fortelle historien min med norsk læring og hva har jeg gjort for å lære norsk opp til dette nivå hvor jeg finnes nå. Det skal være feil i artikkelen selvfølgelig og ideen er å dele artikkelen med andre folk som hvil gjerne bruke systemet på Yozzi for å fortelle meg hva slags feil har jeg skrev.

Min erfaring for å lære norsk er at jeg foretrekker å ha forskellige materiale når jeg starter, fordi hvert sort materiale er unik. Det er materiale som du vil like bedre enn andre og du vil selvfølgelig bruke materiale som du liker best fordi tiden går raskere når du har det gøy. Ikke alle materiale er gratis, men noe av dem er.

Historien Min for å studere Norsk

Når begynte jeg å lære norsk, jeg hadde startet på språkskole i Oslo som heter Language Power. Vi hadde bare tre personer i klasserommet. Det var oktober 2013. Det var et intensivkurs som var mindre enn to uker lang. Før dro jeg til språkskolen, brukte jeg litt LiveMocha. Dessverre ble LiveMocha solgt til Rosetta Stone og det eksisterer ikke mer. LiveMocha var et samfunn hvor jeg kunne studere forskjellige språk og hjalp folk å lære engelsk, gresk og fransk. Jeg brukte det først for katalansk og tysk og etterpå for nederlandsk og norsk. Jeg hadde ikke brukte LiveMocha mye for norsk før jeg startet norskkurset, så var mitt nivå ennå ikke A1 fordi kunne jeg ikke å holde en samtale.

I språkskolen, brukte vi boken som heter Ny i Norge. Vi fullførte ikke helle boken i språkkurset.

Heldigvis etter kurset var det en gratis nettside for å gå videre med boken for meg selv. Når studerte jeg språk i andre språkskolene, var  jeg vant å bruke en metode som jeg kaller nedsenking, hvor brukes bare et nye språk for å lære. Hos Language Power var det ikke slik. Så ble jeg overrasket at vår lærer brukte engelsk for å beskrive norsk språk til oss. Men uavhenging, heldigvis, begynte jeg å lære et språk. Jeg fant nettsiden Ny i Norge veldig fint for å lære videre for meg selv etter språkskolkurset.

Etter norskkurset startet jeg også å bruke boken og CDen fra Routledge Colloquial Norwegian. Jeg fant at det var noe ting som hjalp mye fordi det er en bok som forklarer alt på engelsk, men Ny i Norge er bare på norsk.

Når hadde jeg fullført alt, lette jeg etter nye materielle. Dro jeg til biblioteket for å studere boken og CDen Stein på Stein og etterpå Her på Berget. Det hadde mange oppgaver og med CDene kunne jeg høre dialogene og forskjellige historiene i Her på Berget som fant jeg veldig interessant, som Vikingtida, Svartedauden, Fridtjof Nansen, Edvard Much, Monarki i Norge, Stortinget og regjeringen og Nobels Fredspris.

Samtidig brukte jeg nettside fra NTNU. Slik som Ny i Norge, fant jeg nettkurset veldig fint og det hjalp mye å lære mer.

Jeg har ennå noe oppgave fra Her på Berget som jeg har ikke gjort. Så det er på dette nivået som jeg ligger nå.

To andre bøker som brukte jeg å lære norsk er fra Skapago. Mysteriet om Nils første del er på nivåene for begynnelse A1 og A2 og boken to er på mellomnivå B1 og B2. Nivå A1 og A2 finnes i forskjellige språk for å forklare norsk grammatikk. For boken to er jeg stolt at jeg deltok til å gjøre oppgave med en gruppe organisert fra Werner Skalla før han publisert boka. Det er en veldig fint metode for å publisere en brukervennlig bok fordi en gruppe innvandre kunne bruke boka før det var publisert og Werner kunne se hvilke oppgave trengte forbedring og forklaring for å fungere best til boken før den ble publisert. Mysteriet of Nils kan jeg anbefale mye fordi Werner brukte en historie som går videre fra kapitel til kapitel og fra første boka til andre boka. Historien er et mysteriet og når leser vi det, bruker vi mer imaginasjon for å tenke på historiens utvikling.

Man kan også høre til mysteriet på nettside.

Skapago har ikke bare bokene, men også en nettverk med lærere. Jeg har kjøpt fra Skapago en pakke med norsktimer for å ha samtale på Skype med en norsk lærer. Det gikk fint, fordi det er viktig å snakke med nordmenn og å høre et språk.

En andre ting fra Skapgo som brukte jeg var kurset for å forberede til Bergenstestet. Werner Skalla har en gruppe på Facebook bare for gruppen som heter Slik Består du Bergenstesten. Jeg nettopp har logget meg selv inn og ser at for skriftlig del har jeg 41% fullført. Så har jeg ennå mer norsk å lære. Kanskje skal jeg ta Bergenstesten 2017.

To andre ting som jeg brukte for å lære norsk er lang-8.com og Norwegian 101.

Med lang-8.com kan man skrive en kort teksten og etterpå kan folk som har norsk som morsmål korrigere feilene.

Med Norwegian Class 101, først brukte jeg bare noe podcast som er gratis og etterpå startet jeg å bruke Premium Plus hvor betalte jeg for å har en lærer som korrigert alle tekstene som jeg skrev. Jeg brukte Premium Plus for to år, nesten fem ganger i uken. Med Norwegian Class 101 kunne jeg skrive tekstene som var mer komplisert en tekstene i Lang-8.

Og du? Hvordan vil du, og folk som du kjenner, lære å skrive bedre på norsk?

For begynnere kan jeg anbefale…

Hi Native

Duolingo

Mysteriet om Nils fra Skapago, boka A1 A2

Ny i Norge nettsiden

NTNU nettsiden 

På Vei boken og CDen

For mellomnivå kan jeg anbefale…

Lang-8

Norwegian Class 101

Mysteriet of Nils fra Skapago, boka B1 B2

Stein på Stein boken og CDen

For avansert kan jeg anbefale…

Her på Berget boken og CDen og nettside 

Skapago Bergenstestet kurs

yozzi.com hvor du kan sende inn en artikkelen å dele den med andre via sosiale medier og email for at de kan logge inn å kommentere til feilene og hjelpe med noe uttrykker.

Og du? Hva kan du anbefale for å lære norsk og for å skrive bedre norsk?

Hvis du er interessert til å dele historie din med norsk eller andre språk, bare ta kontakt med Dimitri for å ha en artikkel eller intervju på nettside. Skriver du norsk bedre enn meg? Vennligst la en kommentere for å hjelpe meg å skrive bedre. Takk for hjelpa!

Komme med et forslag
Close suggestion window?No suggestions found for this article

About the author

Dimitris

Add Comment

Click here to post a comment

Login

Existing Users Log In
 Remember Me  

Register

New User Registration
*Required field