Norsk

Mine syv vanligste feil på norskÅ foreslå en korreksjon Vennligst Logg inn

lærer norsk

Første gangen at jeg hadde deltok i Add One Challenge, var det for å forbedre norsk. Andre gangen var det for å forbedre nederlandsk.

Hva har jeg lært fra erfaringen?  Først og fremst lærte jeg at en samfunn kan hjelpe mye for å lære et språk.  Om du har andre folk som vil gjerne lære sammen, det er mer enkel å finne motivasjon for å forbedre.  Det er helt sant at jeg er vant til å gjøre noe for å øve norsk hver dag.  Men nå var jeg på et nivå A2-B1 på norsk, det var veldig viktig å forbedre mest rask som mulig.  Så med Add One Challenge, kunne jeg delta i forskjellige utfordringer på tre måneder og gjøre hver dag mer en vanlig for å øve norsk.

Det var to grupper som hjelpt.  En studiegruppe som kunne hjelpe hverandre med sammen språk og en ansvarlighet gruppe hvor folk snakte om motivasjon og prøvde å motivere hverandre for å ikke gi opp.

Vi hadde språk utfordringer.  Hva slag utfordringer hadde vi?  Vi hadde en utfordring hvor vi prøvde å skrive mange setninger, så mye som mulig.  Jeg tenker at det var noe som tre setninger hver dag  som minimum men opp til 30 setninger for folk som hadde tid og lust for det.

Etter noe uka kunne alle å begynne å snakke (fordi det var mange folk som hadde starte å lære et nyt språk fra null).  Så andre utfordring var å snakke mest som mulig. Jeg glemte minimum som vi hadde.  Jeg tror det var noe som fem eller ti minute hver dag minimum.

Det var av og til mini-utfordringer.  En var med tungen twisters.  Det var greit fordi jeg var veldig gøy å prøve å lære noe tungen twisters på nederlandsk. Jeg synes at det var noe ny, fordi på norsk jeg husker ikke noe tungen twister utfordring.

Video på Add One Challenge hver 30 dager

Folk som deltok til Add One Challenge må gjøre fire video.  Det er en video hver 30 dager.  Så første video er for dagen 0 og demonstrerer på hvilket nivå vi er når vi starter.  Første video kan å være veldig kort, fordi folk har ofte ikke mye erfaringen med språk. Men hver 30 dagene har folk mer og mer erfaringen, så kunne vi dele forbedring med andre folk fra Add One Challenge. Fordi det var nesten alltid mer en enn Add One Challenge på samme tiden, kan folk fra andre Add One Challenges ser på vår videos også. For eksempel, det kan å være en Add One Challenge neste hver 30 dager. Så nye folk kan se gamle videos fra andre Add One Challenges og de kan se vår videos.

Det er en Facebook side hvor alle kan skrive kommenterer og delta tipps. Det er en gøy samfunn og etter 90 dager, alle må snakker om 15 minuter med noe som har et språk som morsmål.

Vi brukte Google Spreadsheets hver dag for å registrere en YAY hvis vi hadde brukt tid som vi sa at vi skulde, og vi fult ut dagene i skjema med grønn.

Jeg har mange norske oppgaver fra siste måneder. Nå leser jeg gamle oppgaver for å forstå feil som jeg ofte gjør.

Hvilke feil har du ofte på norsk?

Her er mine syv vanligste feil på norsk

  1. Hvor er substantiv etter introduksjonen?  Riktig Eksempel… I dag skinte sola mye i Oslo.  I Oslo er et en stor suksess. (Feil… I dag sola skinte mye i Oslo.  I Oslo det er en stor suksess.)
  2. Preposisjonen…bruk av e eller ikke… Riktig Eksempel… Det var bare så fint å besøke kirken, elva og festningen oppe i parken med utsikt.  (Feil… opp i parken med utsikt)
  3. uka eller uke … Riktig Eksempel… Jeg håper at du har hatt en god uke. Har du noe dage fri hver uke?  (Feil… Jeg håper at du har hatt en god uka.  Har du noe dager fri hver uka?)
  4. i eller på?  Riktig Eksempel…  I dag leste jeg på Osloby.no… (Feil… i dag leste jeg i osloby.no)
  5. lite eller liten?  Riktig Eksempel… Trondheim er ganske lite.  (Feil… Trondheim er ganske liten.)
  6. dit eller ditt?  Rikitg Eksempel….Hva synes du om fjellene i området ditt?  (Feil…Hva synes du om fjellene i området dit?)
  7. noen eller noe?  Riktig Eksempel… Det er noe som jeg aldri kommer til å glemme.  (Feil…det er noen som jeg aldri kommer til å glemme)

Kan du deler dine topp feil med oss? Hvis du er bedre enn jeg er på norsk vennligst logg-inn å korrigere noe feil på artikkelen.  Tusen takk!

Komme med et forslag
Close suggestion window?No suggestions found for this article

About the author

Dimitris

Add Comment

Click here to post a comment

Login

Existing Users Log In
 Remember Me  

Register

New User Registration
*Required field