Norsk

“Vi er Stengt”Å foreslå en korreksjon Vennligst Logg inn

vi er stengt

26. juli 2016 – Oslo

I dag prøvde jeg å ga inn i banken DNB til Karl Johansgate. Det var kl. 1500. “Vi er stengt!” ropte kvinnen i dørene til inngang. Velkommen til juli i Norge. Jeg har bodd i syv forskjellige land og har mange erfaring med flere forskjellige kulturer. Det er helt sant at det er mange bøker som skriver etter kulturer. Men jeg lærer best fra erfaring. I dag var det noe som jeg skal glemme aldri. Helet juli, DNB til Karl Johansgate stenges kl. 1500. Andre måneder i året DNB til Karl Johansgate stenges kl. 1800. Det skrives ned på vinduet på små bokstaver. Det kunne være bedre for kunder å skrive i alle mini-bankene på skjermet at DNB har andre åpningstider i juli. For eksempel: “Husk! Det er juli og vi stenger kl. 1500,”  tenke jeg. En gang til hørte jeg  “Vi er stengt!” som ropte den bankansatte igjen og igjen til hver kunde som nettopp bare nådde banken. “Vi er stengt!” ropte hun til nok en andre kunden.

Inne i banken var det mange folk i kø. Hele foajeen var full av folk. For i dag skal jeg bare ikke tenke om banken. Men det var bare så gøy å ta bildene til åpningstiden for denne blogg her. DNB er en merkelig bank.

4. september 2014 –  Handelhøyskolen BI MBA klasserommet 

Vi hadde en diskusjon med DNB Strategi Direktør som var i besøk hos oss.

Et temaet var ansatte i DNB. Det er en undersøkelse hvert kvartal hvor ansatte vurderer lederne. Det blir balansert om å eliminere nag eller misfornøyde uteliggere. De arbeider med Gallup for teori og metode. En av mine klassekamerater spurte hvordan å hjelpe lederne om deres vurderinger er ikke så høy. Svaret er at konsulenter hjelper til å gå inn med veiledning og trening når det trengs. Dette er det beste for ansatte å ha en følelsen som er glad og engasjert.  Så for eksempel, den ansatte som kunne miste stemme hennes etter å ha ropte for mye kan bli bedre engasjert om kundene viste bedre at DNB skal å være stengt kl. 1500 hele måned i juli.  Det som skrives ned på vinduet på små bokstaver var ikke nok for å vise masse folk. Mange kunder bruker en app. Hvorfor ikke har en beskjed på appen som en påminnelse for kundene for å forklare at banken stenges kl. 1500 hele juli?

Andre eksempel om hvordan toppledelsen miste kontakten kundens følelse er denne eksempel som følger:

Jeg tenkte å bli kunden til DNB fordi det var bransjen ned på gate bare et øyeblikk fra huset. Plutselig en dag ble bransjen stengt og næreste bransjene var i Majorstuen eller Karl Johansgate. Første gangen at jeg gikk inn til DNB bransjen i Karl Johansgate leste jeg på gulvet: “Alt som kan gå galt vil gå galt” – det er Murphy’s Law.  Selvfølgelig første ting som jeg tenke på når leste jeg denne ord var eksempel å velge en bank fordi det var nabo min — men neste uke å trenge å gå 15-20 minuter til bransjen fordi nabos bransjen ble stengt for alltid.

Stategi Direktor fortalt at blogger og åpenhet er den nye måten i DNB og at DNB begynte å fokusere på e-business og ser på forskjellige måter om å gjøre betaling, noe som kan være en trussel for banker. Betalingssystemet skal støtte prosessen, ikke den andre veien rundt. Mer og mer bor vi i en virtuell verden hvor bankene kanskje vil forsvinne med blockchain teknologi. Hver gang at jeg tenker på DNB, tenker jeg at ‘“Alt som kan gå galt vil gå galt”.

 

30. augustus 2016 – Oslo

I dag på YouTube jeg så denne video fra Julien Bourelle som skrev The Social Guidebook to Norway. Han brukte noe eksempler fra boken hans. Det er mye å lære når bor vi i andre land.

 

 

Snakker du norsk bedre enn meg? Vennligst logg-in og for å kommentere til norskkunnskap mitt.

 

Komme med et forslag
Close suggestion window?No suggestions found for this article

About the author

Dimitris

Add Comment

Click here to post a comment

Login

Existing Users Log In
 Remember Me  

Register

New User Registration
*Required field