Norsk

Workshop over GjensidighetÅ foreslå en korreksjon Vennligst Logg inn

detailed description of the lean startup drill

Hjelp Hverandre

Det var 16. mars 2017 at jeg presentert med Laura Nasta om gjensidighet, balansen mellom å gi og å ta, og hvordan kan man bruke svake linker for å nå sine mål.

Laura er jeg er begge to i Norway International Network: Laura på styret og jeg som finans koordinator.

I fjor oppgradert Laura gikk ut fra Handelshøyskolen BI med mastergrad til ledelse og organisasjonspsykologi. I 2015, tok jeg også en mastergrad fra Handelshøyskolen BI fra Executive Master of Business Administration.

Vi hadde også noe professor til felles. Vi begge to hadde snakket også i klasserommet om gjensidighet og balansen mellom å gi og å ta med professorene fra avdelingen hvor Laura studert.

Inspirert fra tre Kilder

En dag i EMBA programmet, brukte vi et verktøy som heter Reciprocity Ring, fra et konsulent selskap i USA som heter Humax. Det var en veldig interessant og hjelpsom erfaring. Vi hadde muligheter å høre problemer fra hverandre og å hjelpe hverandre til å finne løsning til problemer sine.

I Norway International Network, tenker teamet alltid å finne interessante og nyttige arrangementer. Som viste jeg at Laura hadde gjort en masters thesis om balansen mellom å gi og å ta, og at hun hadde denne to professorene som vi hadde til EMBA programmet for den Reciprocity Ring, spurte jeg om hun også hadde gjort den Reciprocity Ring som en del til mastergrad studiene hennes. Laura sa at hun bare snakket om det i klasserommet. Men slik hadde vi startet å snakke om verktøy og tenkte vi å bruke ideen for en måneds møte for Norway International Network.

I møterommet, først og fremst, Laura og jeg presentert over hva endelig er denne Reciprocity Ring og vi sa at de er et varemerket verktøy og at var workshop er bare inspirert fra Reciprocity Ring og at vi betalte ikke for å bruke navnet. Vi brukte også forskjellige konsepter som boken Gi og Ta fra Adam Grant og Mark S. Granovetter’s artikkel The Strength of Weak Ties fra 1973 i The American Journal of Sociology og videoen basert på artikkelen ‘The Strength of Weak Ties’ hvor konklusjon er at det er en paradox at meste nye muligheter for å avansere vare karrierene kommer fra folk hvor kobler er svakest og ikke sterkest. Hvordan kan man bruke hele nettverket sitt, også de man ikke har så tett kontakt med, for å nå målene sine?

To-minuter Video på engelsk om Power of Weak Ties


Etter å presentere var tre kilder for inpirasjon, startet vi workshopen. Vi gi en papirlapp til hver deltaker med instruksjoner å skrive ut navn sitt og hva slags problemer eller ønsker de hadde. Vi gi også andre papirlapper for hver deltaker å skrive ut til hverandre hvordan vi kunne hjelpe å løse problemer.

Vi hadde forskjellige saker for å hjelpe hverandre, slik som profesjonelle eller personlige temaer. Etter at vi hørte alle problemer, hvert person gikk til tavlen, hvor alle papirlappene var i serie. Slik vi kunne hjelpe å forklare hva slags løsning kunne vi proponere til hvert deltaker.

Etter siste runden, alle deltaker tok papirlappene hjem med nye ideer, muligheter, kontakter, telefonnummer og eposter.

Til slutt, det var en fint erfaring og jeg håper å dele en gang til i framtiden.


Snakker du norsk bedre enn meg? Vennligst logg-inn og la noe kommenter for å forbedre norskkunnskap mitt.

Du også kan sende artikler til Yozzi i forskjellige språk og dele artikler for å søke hjelp fra andre.

 

Komme med et forslag
Close suggestion window?No suggestions found for this article

About the author

Dimitris

Add Comment

Click here to post a comment

Login

Existing Users Log In
 Remember Me  

Register

New User Registration
*Required field